| odwiedzin:

Jadłospis



DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
poniedziałek
16.10.2017
Płatki owsiane na mleku z dodatkiem miodu 220g, chleb zwykły, razowy i słonecznikowy, omega pszenno - żytni z masłem 8g, sałata, szynka drobiowa 15g, pomidor 30g, herbata melisa 200g, jabłko 50g, woda mineralna 150g.

*(1.7.11)
Zupa z białej kapusty z kiełbaską z szynki z ziemniakami, nać pietruszki 250g, pierogi leniwe 130g z masłem i cynamonem i dodatkiem cukru 250g, marchew - słupki 30g, papryka żółta 20g, pomarańcza 45g, kompot z owoców mieszanych z dodatkiem soku 100% jabłkowego 200g, woda mineralna.

*(1.7.9.3)
Bawarka z dodatkiem miodu 210g, bułka wrocławska 38g z masłem 7g, mus - jabłkowy 60g - wyrób własny, woda ciepła z cytryną z dodatkiem miodu 150g.

*(1.7.11)
wtorek
17.10.2017
Kawa na mleku 200g, chleb zwykły, słonecznikowy, razowy, omega pszenno - żytni z masłem 8g, pasta z ciecierzycy i soczewicy z orzechami dodatkiem gorzkiej czekolady 25g, kalarepka 18g, herbata z cytryną z dodatkiem miodu 200g, jabłko 50g, woda mineralna 150g.

*(1.7.11)
Zupa barszcz biały z makaronem, nać pietruszki 250g, kotlet pożarski 80g, ziemniaki z koprem, marchew z jabłkiem i pomarańczą 100g, kompot z owoców mieszanych z dodatkiem 100% soku jabłkowego 200g, jabłko 50g, woda mineralna.

*(1.7.9.3)
Jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi 140g, śliwki 35g, ananas św. 35g, herbata z lipy 200g, woda mineralna 150g.

*(1.7.11)
środa
18.10.2017
Płatki pełnoziarniste kółka miodowe na mleku z dodatkiem miodu 220g, chleb zwykły, słonecznikowy, razowy, omega pszennom - żytni z masłem 8g, twaróg słodzony mlekiem sojowym - porcja 35g, kalarepa 18g, jabłko 50g, herbata rumiankowa 200g, woda mineralna 150g.

*(1.7.11.15)
Zupa ziemniaczana z brukselką, nać pietruszki - zabielana 250g, pieczeń rzymska 80g, sos pieczarkowy, kasza gryczana 100g, buraczki ćwikłowe z jabłkiem 100g, kompot z owoców mieszanych z dodatkiem 100% soku jabłkowego 200g, woda mineralna 150g.

*(1.7.9.3.8)
Budyń z musem truskawkowo - jagodowym 250g, z dodatkiem miodu, pieczywo chrupkie pełnoziarniste 10g, jabłko 35g, woda mineralna 150g.

*(1.7.11)
czwartek
19.10.2017
Kawa na mleku z dodatkiem miodu 210g, chleb zwykły, razowy, słonecznikowy, omega pszenno - żytni z masłem, pasta z makreli 20g, rzodkiewki, jabłko 50g, herbata melisa 200g, woda mineralna 150g.

*(1.7.4.11)
Zupa z brokuł - krem, nać pietruszki - zabielana 250g, naleśniki z mąką pełnoziarnistą i kukurydzianą z musem jagodowo - malinowym, kalarepka 18g, marchewka 30g - słupki, kompot z owoców mieszanych z dodatkiem soku 100% jabłkowego 200g, woda mineralna.

*(1.7.3.9)
Kakao na mleku z dodatkiem miodu 200g, bułka owsiana z masłem 7g, pomidor 30g, szczypior, liście sałaty lodowej, herbata rumiankowa 200g, woda mineralna 150g, gruszki 35g, śliwki 35g.

*(1.7.11)
piątek
20.10.2017
Zacierka na mleku z dodatkiem miodu 230g, chleb zwykły, razowy, słonecznikowy, omega pszenno - żytni z masłem 8g, pasta z jaj ze szpinakiem 30g, ogórek szklarniowy, banan 50g, woda ciepła z dodatkiem miodu 200g, woda mineralna 150g.

*(1.7.3.11)
Krupnik z jarzynami, nać pietruszki 250g, klops z ryb panierowany z sezamem 80g obsmażany duszony, ziemniaki z koprem, kapusta pekińska z papryką czerwoną z dodatkiem miodu i jogurtu, kompot z owoców mieszanych z dodatkiem soku 100% jabłkowego 200g, jabłko 50g, woda mineralna 150g.

*(1.7.3.4.9)
Serek homogenizowany z jogurtem naturalnym 130g z kukurydzianymi kulkami czekoladowymi 20g, winogrono 40g, jabłko 40g, herbata rumiankowa 200g, woda mineralna 150g.

*(1.7.11)

*Alergeny występujące w posiłkach:
  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
10. Musztarda
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin, soja, słonecznik
14. Mięczaki
15. Gorczyca


pm-7.pl