| odwiedzin:

Jadłospis



Woda mineralna podawana jest między posiłkami.

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
poniedziałek
12.02.2018
Płatki kółka miodowe na mleku 2170g (1.7), chleb słonecznikowy, chleb pszenno - żytni, razowy, mieszany zwykły 30g (1.11), masło 8g (7), pasta twarogowa 10g (7), papryka czerwona 20g, jabłko 40g, mandarynka 40g, herbata miętowa 230g

*(1.7.11)
Barszcz ukraiński z ziemniakami z natką pietruszki zabielana 250g (1.7.9), makaron łazankowy z mięsem 50g i kapustą kiszoną 50g, liście cykorii 15g - słupki, banan 50g kompot z owoców mieszanych 230g z miodem naturalnym, (przyprawy ziołowe, naturalne),

*(1.7.9)
Bawarka słodzona mlekiem sojowym 200g (7.6), bułki wrocławskie 25g (1) z masłem 8g, pomidor 25g, szczypior 2g, jabłko 40g,

*(1.7.6)
wtorek
13.02.2018
Kawa na mleku 200g z dodatkiem miodu (1.7), bułki owsiane 30g (1.11); humus z ciecierzycy 3g i czekolady gorzkiej 3g, masło 5g (7), kalarepka 15g, jabłko 40g, herbata rumiankowa 230g.

*(1.7.11)
Zupa z brokuł z ziemniakami 250g (1.7.9) z natka pietruszki - zabielana, klops duszony z mięsa mieszanego 60g w sosie pieczarkowym 60g (1.7.3) z kaszą gryczaną 50g, surówka: marchew z porem 80g i jabłkiem 30g z jogurtem naturalnym, kompot z owoców mieszanych z dodatkiem cukru 230g, (przyprawy ziołowe)

*(1.7.9.3)
Jogurt naturalny 150g (1), morele suszone 5g, rodzynki 5g, orzechy włoskie kruszone 8g (8), pieczywo chrupkie pełnoziarniste (1), kiwi 30g, jabło 40g napój z imbiru z dodatkiem miodu 230g

*(1.7.11.8)
środa
14.02.2018
Kakao na mleku 200g (1.7.)z dodatkiem miodu naturalnego, chleb zwykły, razowy, słonecznikowy, pszenno - żytni omega 30g (1.11) z masłem(7) jajko krojone 25g(3), szczypior 2g,ogórek kiszony 15g, jabłko 40g ,banan 40g, herbata melisa 230g

*(1.7.11)
Żurek z mięsem i ziemniakami z natką pietruszki - zabielany 250g (1.7.), makaron pełnoziarnisty 50g z pesto: (dynia 25g szpinak 25g z prażonymi pestkami dyni 10g i słonecznika 10g, sezam 5g, kompot z owoców mieszanych z dodatkiem miodu 230g)

*(1.7.9 .11)
Napój mleczno - sojowy 200g (7), drożdżówki z jabłkiem 40g (1.) 20g, papryka żółta 20g - słupki, jabłko 40g, melon 30g, herbata lipowa 230g

*(1.7.11)
czwartek
15.02.2018
Kawa na mleku z dodatkiem miodu 200g (1.7), chleb razowy, słonecznikowy, mieszany zwykły, pszenno - żytni, (1.11), 30g, masło 8g (7) parówki z fileta drobiowego 30g, pomidor 25g, szczypior 2g, ogórek kiszony 15g, jabłko 40g,

*(1.7.11)
Zupa z zielonego groszku z ziemniakami 250g z natką pietruszki - zabielana (1.7.9), placki ziemniaczane z dodatkiem cukru 180g (1.7.3), kompot z owoców mieszanych z dodatkiem miodu 230g, kalarepka 20g - słupki, liście cykori 10g, mandarynka 40g

*(1.7.9.3)
Pieczywo chrupkie razowe (1), papryka żółta 20g, marchew 20g - słupki, jabłko 40g, napój z owoców żurawiny suszonej 230g.

*(1.7.11)
piątek
16.02.2018
Kluski kładzione z mąką pełnoziarnistą 17g na mleku 217g z dodatkiem miodu (1.7), bułka wrocławska 30g (1), masło 8g (7) pomidor 25g ze szczypiorkiem 2g, jabłko 40g, napar z herbaty miętowej 230g, kiwi 30g

*(1.7.9)
Zupa krupnik z kaszy pęczak 10g z warzywami, natka pietruszki 250g i (1.7.9), klops z ryby w sezamie 65 (.7.3.4), ziemniaki 200g, koper 2g, surówka z kapusty białej 60g z marchewką 20g, pomarańczą 20g, jogurt naturalny 20g (1), kompot z owoców mieszanych z dodatkiem miodu 230g (przyprawy ziołowe)

*(1.7.9.3.4)
Jogurt owocowy 150g, biszkopty bez cukru, pomarańcza 40g, kalarepka 25g, herbata z cytryną i dodatkiem miodu 230g

*(1.7.11)

Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.


*Alergeny występujące w posiłkach:
  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
10. Musztarda
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin, soja, słonecznik
14. Mięczaki
15. Gorczyca


pm-7.pl