
Warzywa i owoce przygotowane na śniadanie
Warzywa i owoce przygotowane na śniadanie
Prażone orzechy do deseru jogurtowego
Składniki napoju pomarańczowego
Grzanki do zupy dyniowej
Kaszę rozmieszać w zimnym mleku. Zagotować mleko i mieszając wlać małym strumieniem kaszkę, zagotować. Dodać wiórki kokosowe. Owoce świeże umyć i zblendować lub pokroić na cząstki. Owoce mrożone rozmrozić i zblendować.
Wodę zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do gotującej wody. Gotować chwilę. Dodać owoce, osłodzić.
Kaszę rozmieszać w niewielkiej ilości zimnego mleka. Pozostałe mleko doprowadzić do wrzenia. Na gotujące się mleko wlać kaszę, zagotować. Owoce przetrzeć, połączyć z ugotowaną kaszą.
Jogurt naturalny wymieszać z mlekiem sojowym i owocami. Podawać z ryżem prepaerowanym.